Hoitoalan liiton Tehyn toimijat kertovat, että Tehyyn tulee kysymyksiä siitä, miten voi irtisanoutua ja kuinka voi perua ammatinharjoittamisoikeuden, jonka myöntää Valvira. Asian toi esiin Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen MTV:llä.

”Näitä viestejä tulee ympäri Suomea. Nyt on syytä toimia”, Tehyn varapuheenjohtaja Anna-Leena Brax tviittaa.

”Koskaan aiemmin Tehylle ei ole tullut kysymyksiä siitä kuinka voi irtisanoutua työstä tai perua ammatiharjoittamisoikeuden. Nämä ovat täysin poikkeuksellisia kysymyksiä alalla, jossa työnimu on yleensä vahva”, tviittaa Tehyn terveyspoliittinen asiantuntija Anne Lindgren.

Rytkösen mukaan Tehy on saanut hyvin poikkeuksellisia yhteydenottoja korona-aikana ja etenkin tällä viikolla. Erityisesti on korostunut kaksi kysymystä, Rytkönen sanoi MTV:llä.

– Ensimmäinen on: Kuinka irtisanouduin töistäni? Ja toinen kysymys on se, että kuinka perun Valvirasta ammattiharjoittamisoikeuden, Rytkönen kertoi.

Hallitus aikoo ottaa käyttöön valmiuslain pykäliä, joista pykälät 86 ja 88 koskevat terveydenhuoltoa. Tehy on todennut aiemmin, ettei vastusta näiden pykälien käyttöönottoa.

Tehy kaipaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Husilta ylimääräistä rahakorvausta hoitajapulan ratkaisemiseksi. Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi sanoi MTV:llä aiemmin, ettei tehohoitajia saa tällä hetkellä rahallakaan, mutta Rytkösen mukaan rahakorvausta ei ole edes tarjottu.