Vuoden kehittäjäpsykiatri 2021 -tittelin voitti psykiatrian dosentti, psykiatri Tero Taiminen.

”Tieto ilmiannetuksi tulemisesta ja myöhemmin voitosta ilahduttivat kovasti. Pidän molempia osoituksena arvostuksesta sekä psykiatristen neuromodulaatiohoitojen kehittämistä että sairaanhoitajien toimenkuvan monipuolistamista kohtaan”, Taiminen sanoo tiedotteessa.

Taimisen siivitti voittoon valintaraadin mukaan hänen uraauurtava ja monipuolinen kehittämistyönsä psykiatristen neuromodulaatiohoitojen, masennuksen ketamiinihoidon ja neuropsykiatrian saralla.

Varsinais-Suomessa työskentelevä Taiminen on osoittanut olevansa ennakkoluuloton visionääri, jonka työskentelystä huokuu poikkeuksellinen perehtyneisyys ja laaja yleissivistys. Hän on lääkärinä onnistunut ansiokkaasti jalkauttamaan kehittämisen tulokset osaksi laadukasta potilastyötä.

”Oli hyvin vaikuttavaa kuulla, että Taimisella on kliinisen kehittämistyön lisäksi konkreettisia näyttöjä palveluprosessien tehostamisesta ja häiriöherkkyyden vähentämisestä”, toteaa valintaraadin puheenjohtaja, Solutos Oy:n hallituksen puheenjohtaja, psykiatri Veijo Nevalainen.

Tasokas kilpailu sai 14 ilmiantoa

Ensimmäistä kertaa toteutettuun Vuoden kehittäjäpsykiatri -kilpailuun sai ilmiantaa psykiatrian, nuorisopsykiatrian ja lastenpsykiatrian erikoislääkäreitä tai vielä erikoistumisvaiheessa olevia lääkäreitä.

Kilpailun järjestäjä Solutos Oy haluaa kannustaa kaikkia psykiatreja ennakkoluulottomaan kehittämistyöhön.

”Vallitsevat ja edessämme olevat mielenterveyspalveluiden haasteet eivät ratkea, ellemme ole uteliaita hakemaan uusia tapoja tuottaa laadukkaita ja vaikuttavia palveluja”, toteaa Nevalainen.

Ilmiantoja saatiin eri puolilta Suomea yhteensä 14. Tasokkaasta joukosta raati valitsi haastateltavaksi kolmen kärjen.

”Kaikki finalistit ovat tehneet ainutlaatuista ja pitkäjänteistä kehittämistyötä suomalaisen psykiatrian hyväksi, mikä teki voittajan päätöksestä todella vaikeaa, valintaraadin jäsen”, Solutos Oy:n toimitusjohtaja Kari Lappalainen sanoo.

Vuoden 2021 Kehittäjäpsykiatri -tunnustuksen lisäksi voittaja Tero Taiminen saa 3 000 euron rahapalkinnon vaikuttavasta työstään psykiatrian toimialalla. Taimisen kilpailuun ilmiantanut erikoislääkäri Carita Elénij palkitaan 200 euron lahjakortilla.

Finaalikolmikkoon yltäneet lääketieteen tohtori, psykiatri Virpi Leppänen Oulusta sekä lastenpsykiatri Riitta Parkkinen Tampereelta saavat ansiokkaasta kehittämistyöstään erikseen kunniamaininnat.

Lue seuraavaksi: