Great Place to Work on listannut Euroopan parhaat työpaikat. Hyvinvointi- ja terveyspalveluyritys Heltti on ensi osallistumisellaan Euroopan terveysalan työpaikoista paras, ja keskisuurten yritysten sarjassa kaikista yrityksistä sijalla 24.

Great Place to Work auttaa kehittämispalveluidensa avulla organisaatioita mittaamaan, analysoimaan ja kehittämään yrityskulttuuria, jossa luodaan ihmislähtöisesti menestyksellistä liiketoimintaa.

– Kun Heltti perustettiin vuonna 2013, tavoitteemme oli kääntää koko terveysala ylösalaisin ja keskittyä pitämään ihmiset terveenä, eikä vain hoitaa sairauksia. Samalla tavoitteenamme oli luoda maailman paras työpaikka terveysalalla. Jo kuusi vuotta perustamisen jälkeen olemme Euroopan paras työpaikka alallamme, sanoo Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi tiedotteessa.

Lapin mukaan alusta lähtien oli tärkeää erottua muista ja satsata oman yrityskulttuurin kehittämiseen yhdessä työntekijöiden kanssa.

– Perinteisesti terveysala on hyvin hierarkkinen ja kaavoihin kangistunut. Halusimme luoda Helttiin modernin työkulttuurin, jossa niin lääkärit kuin koodaritkin voivat tehdä töitä sulassa sovussa.

Heltti on hyvinvointi- ja terveyspalveluyritys, joka auttaa luomaan ajatustyöläisille kestävää energiaa.

– Näin asiakkaamme pysyvät terveinä, voivat hyvin ja tekevät tuottavaa työtä. Tiimissämme on 70 terveyden ammattilaista, ja pidämme huolta jo yli 10 000 asiakasyritystemme työntekijästä pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä.

Terveysalalle epätyypillisesti Heltissä ei ole esimiehiä ja alaisia, vaan maksimissaan 10 hengen itseohjautuvia tiimejä, joilla on kaikki valta tehdä itseä koskevia päätöksiä.

Heltissä ei ole kiinteitä rooleja, eikä pönöttämistä, vaan erilaisia tehtäviä, joita tekevät tehtäviin parhaiten soveltuvat työntekijät.

Heltti on ollut koko toimintansa ajan terveysalan edelläkävijä. Heltin Mental Capacity -palvelut on rakennettu modernin työn ja erityisesti ajatustyöläisten tarpeisiin, jossa suurimpia terveyshaasteita ovat henkinen kuormitus ja burnout, kerrotaan tiedotteessa.