Helsingin kaupungin tietoon on tullut yksittäisiä tapauksia, joissa kuntalaisille on laitettu tekstiviesti tai soitettu ja tarjottu aikaa olemattomaan koronavirusrokotukseen.

– Koronarokotuksia annetaan Helsingissä pääsääntöisesti vain keskitetyissä rokotuspisteissä. Rokotusajan voi omalla vuorollaan varata vain verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300. Muita ajanvarauskeinoja ei toistaiseksi ole. Varatusta rokotusajasta saa vahvistuksen tekstiviestillä, kaupunki tiedottaa.

– Nämä ovat todella harmillisia tapauksia ja olemme olleet näistä yhteydessä poliisiin. Helsinkiläinen ei voi esimerkiksi varata rokotusaikaa tekstiviestin kautta, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen sanoo tiedotteessa.

Helsingin kaupungin mukaan rokotuksia annetaan kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti.

– Jonon ohi ei ole mahdollista päästä ja rokotukset ovat kaikille helsinkiläisille maksuttomia, Lukkarinen jatkaa.

Kaupunki neuvoo ottamaan yhteyttä poliisiin, jos epäilet saaneesi huijaussoiton, huijausviestin tai sinulle on tarjottu rokotusaikaa muuta kautta.

Kaupunki viestii aina kulloinkin rokotettavaan ryhmään kuuluville.

– Esimerkiksi olemme postittaneet 85 vuotta tänä vuonna täyttäville ja sitä vanhemmille helsinkiläisille tiedotteen, jossa kerrotaan tarkempia tietoja rokotuksesta. Postitamme tiedotteen nyt myös rokotusvuoroon tuleville 80–84-vuotiaille, Lukkarinen kertoo.

Asiakaskirjeiden lisäksi rokotuksista kerrotaan myös koronarokotus.hel.fi-sivulla ja kaupungin sosiaalisen median kanavissa. Rokotuksista julkaistaan myös lehti-ilmoituksia.

Koronarokotuksen ajanvarauksen takaisinsoitot tulevat ajanvarausnumerosta 09 310 46300.

Lue myös: