Helsinki käynnisti tänään kampanjan, joka haastaa käyttämään kasvomaskia kaikissa julkisissa tiloissa ja aina kun lähikontaktin välttäminen on mahdotonta.

Kaupungin viestintäkanavissa, sosiaalisessa mediassa ja ulkomainoksissa ainakin koko marraskuun ajan näkyvän Pidetään Helsinki avoinna -kampanjan tavoitteena on kaupungin tiedotteen mukaan ”luoda myönteistä velvoitetta maskien käyttöön niille yli 15-vuotiaille, joilla ei ole käytön estävää terveydellistä syytä”.

Rohkaisemalla maskien käyttöön kaupunki haluaa taata kaikille helsinkiläisille avoimena pysyvät ja turvalliset palvelut.

Laaja maskinkäyttösuositus täydentää muita turvallisuusohjeita, joihin kuuluu muun muassa huolellinen käsihygienia, turvavälit, sairastaminen kotona ja koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa.

Oman kampanjansa ohella Helsingin kaupunki on mukana 15–19-vuotiaille kohdennetussa koronaturvallisuuskampanjassa, joka käynnistyy sosiaalisessa mediassa myöhemmin marraskuussa. Helsinki toteuttaa kampanjan yhteistyössä Espoon, Vantaan, Husin Omnian ja HSL:n kanssa.