Helsingin kaupunki tiedotti perjantaina ohjaavansa maanantaiaamusta klo 8 lähtien kaikki kiireellistä arviota tai hoitoa vaativat ylähengitystieoireista kärsivät potilaansa erityiselle koronavirukseen erikoistuneelle terveysasemalle.

Koronavirusasemaksi on sovittu Laakson terveysasema.

Muilla Helsingin terveysasemilla ei maanantaista 16. maaliskuuta alkaen hoideta ylähengitystieoirepotilaita lainkaan.

Nykyisiä Laakson terveysaseman asiakkaita palvelevat maanantaista alkaen Haagan, Munkkiniemen ja Töölön terveysasemat. Laakson neuvolan asiakkaita palvelevat 16.3. alkaen Kallion perhekeskus sekä Lauttasaaren ja Viiskulman neuvolat.

Terveysasemien kiireettömät vastaanottoajat perutaan toistaiseksi. Asiakkaisiin ollaan yhteydessä.

Jos helsinkiläisellä on kiireellistä arviota vaativia ylähengitystieinfektion oireita, tulee soittaa koronavirusneuvontaan puh. 09 310 10024.

Helsingin kaupungin koulut, päiväkodit ja oppilaitokset tullaan pitämään auki, kaupunki tiedotti perjantaina.

– Koronatilanne on edennyt sellaiseen pisteeseen, jossa kaupunkitasoinen koordinaatioryhmä kokoontuu päivittäin päättämään mahdollisista uusista linjauksista ja käytännöistä, pormestari Jan Vapaavuori sanoi.

Koulujen sulkemiseen Vapaavuoren mukaan ryhdytä, koska asiantuntijat sanovat, että koulujen sulkemisella ei olisi juurikaan vaikutusta epidemian hidastamiseksi tässä vaiheessa.

Sen sijaan Helsinki tehostaa koulujen siivousta.

Kaupunki on lisäksi päättänyt suositella, että kouluun, oppilaitokseen tai päiväkotiin ulkomailta, pois lukien Pohjoismaat ja Viro, palattaessa lapset tai opiskelijat jäävät kotiin yhdeksi viikoksi paluupäivästä lukien.

Kirjastot pysyvät auki, uimahallit suljetaan.

Seniorikeskusten palvelukeskukset, kuten Kamppi ja Kinapori suljetaan maanantaista 16.3. alkaen toistaiseksi. Samoin vammaisten työ- ja päivätoimintayksiköt.

Ohjeistusta riskiryhmien luona vierailuista tarkennetaan.

Kaupungin järjestämät harrastusryhmät, kurssit ja ohjattu vapaa-ajan toiminta perutaan tai siirretään myöhempään ajankohtaan.

Helsingin työväenopiston sekä Helsingfors Arbiksen kevätkaudelle suunnitellut kurssit, luennot ja tapahtumat perutaan toistaiseksi lauantaista 14.3. alkaen.

Helsingin kaupungin kirjastot, liikuntapaikat, nuorisotalot, museot, ulkoilualueet ja Rastilan leirintäalue pidetään auki normaalisti. Poikkeuksena kaupungin ja Urheiluhallit Oy:n uimahallit, jotka tullaan sulkemaan toistaiseksi lauantaista 14.3. alkaen.

Helsingin kaupunki kertoo ajankohtaisista toimintaansa vaikuttavista muutoksista osoitteessa www.hel.fi/koronavirus.

Lue myös: