Hallituksen linjauksen mukaan kuntien tulee järjestää kasvomaskit ilmaiseksi kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville. Helsingin kaupunki aloitti kasvomaskien jakelun vähävaraisille tänään perjantaina kello 10.

Maskeja jaellaan kaupungin omien pisteiden lisäksi muun muassa seurakuntien ja järjestöjen toimipisteet. Maskeja menee jakoon myös kolmannen sektorin toimijoille.

Päivittyvä lista maskien jakelupisteistä Helsingissä aukioloaikoineen löytyy kaupungin verkkosivuilta täältä.

Keskiviikosta 19. elokuuta alkaen maskeja on jo jaettu kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakaskohtaamisten yhteydessä. Nyt jakelu laajeni kaupungin uusiin jakelupisteisiin, ruoka-avun yhteyteen sekä seurakuntien ja järjestöjen toimipaikoille.

Vantaa aloitti maskien jakelun vähävaraisille eilen torstaina, kuten kerroimme täällä jutussamme eilen.

Helsinki tiedottaa, että maskeja jaetaan yli 15-vuotiaille eli ikäryhmälle, jota THL:n suositus kasvomaskien käytöstä koskee.

THL suosittelee maskin käyttämistä joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin ja palattaessa riskimaasta Suomeen. Maskia suositellaan käyttämään julkisilla paikoilla muissakin tilanteissa, joissa lähikontakteja on vaikea välttää.

Maskien jakelu perustuu luottamukseen. Kaupunkilaisen ei tarvitse todistaa vähävaraisuuttaan tai ilmaisen maskin tarvettaan jakelupisteissä.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla täällä saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.