Helsingin kaupunki aloittaa koronarokotteen toisen annoksen antaminen 12–15-vuotiaille lapsille ja nuorille kouluilla.

Rokotusten toinen kierros aloitetaan 23. syyskuuta.

Kaupungin mukaan 12–15-vuotiaat voivat hakea rokotteen toisen annoksen myös rokotuspisteiltä tai pop-up-rokotuspisteiltä.

Rokotusta tarjotaan kouluilla kaikille 12–15-vuotiaille heidän asuinkunnastaan riippumatta. Rokotukset alkavat eri aikaan eri kouluissa ja koulukohtaisesta aikataulusta on tiedotettu Wilma-järjestelmässä.

12–15-vuotiaista 10 700 sai ensimmäisen rokoteannoksen kouluilla elokuussa. Ikäryhmän rokotekattavuus ensimmäisen annoksen osalta on Helsingissä 73 prosenttia.

Myös oppilaat, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen rokotuspisteellä, voivat saada toisen rokoteannoksen koululla, kunhan rokotusten välissä on kuusi viikkoa.

”Rokotteen suoja varmistaa sen, että he [lapset ja nuoret] voivat jatkaa opiskelua lähiopetuksessa ja osallistua heille tärkeisiin tapahtumiin”, johtava ylilääkäri Timo Carpèn sanoo tiedotteessa.

Ne oppilaat, jotka eivät ole ottaneet rokotetta lainkaan, voivat nyt saada myös ensimmäisen rokoteannoksen.

”Myös he, jotka ovat viime kierroksen jälkeen täyttäneet 12 vuotta, voivat tulla hakemaan koululta rokotuksen”, Carpèn sanoo.

12–15–vuotiaille annetaan rokotuksia myös rokotuspisteillä.

Jos huoltaja haluaa tulla mukaan rokotukseen, rokotus annetaan rokotuspisteellä.

12–15-vuotias voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään asiasta.

Jos nuori ei halua tai ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajien suostumus.

LUE SEURAAVAKSI: