Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat voivat saada koronarokotteen toisen annoksen pääosin omassa oppilaitoksessaan 13. lokakuuta alkaen. Opiskelijat voivat hakea toisen annoksen myös rokotuspisteiltä tai pop-up-rokotuspisteiltä.

Rokotusta tarjotaan oppilaitoksissa kaikille opiskelijoille asuinkunnasta riippumatta. Ensimmäisissä lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa rokotuksia annetaan 13.-15.10. ja rokotukset jatkuvat viikolla 43. Oppilaitoksissa tapahtuviin rokotuksiin ei tarvitse varata aikaa.

16–19-vuotiaiden rokotekattavuus ensimmäisen rokoteannoksen osalta on Helsingissä 78 prosenttia.

Mikäli oppilas on saanut ensimmäisen rokoteannoksen rokotuspisteellä, toinen rokoteannos on mahdollista saada oppilaitoksessa kunhan rokotusten välissä on kuusi viikkoa.

Opiskelijalla on mahdollisuus saada nyt myös ensimmäinen rokoteannos, jos hän ei ole rokotetta vielä saanut.

”Vasta toisen annoksen myötä koronarokotteen suojateho nousee erinomaiselle tasolle. Toivomme siksi, että nuoret käyvät ahkerasti ottamassa toisen annoksen. Oppilaitoksissa rokotteen saa nyt todella helposti. Rokotteen suoja varmistaa sen, että he voivat jatkaa opiskelua lähiopetuksessa ja osallistua tärkeisiin tapahtumiin”, johtava ylilääkäri Timo Carpèn toteaa tiedotteessa.

Lasten ja nuorten rokotuksissa käytetään Pfizerin tai Modernan rokotteita. THL:n linjauksen myötä alle 30–vuotiaat miehet ja pojat saavat Pfizerin rokotteen. Mikäli alle 30–vuotias mies on saanut ensimmäisen rokoteannoksen Modernan rokotteella, hän saa toisen rokoteannoksen Pfizerin rokotteella.

Nuori voi itse päättää rokottamisesta. Jos nuori ei halua tai ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajien suostumus.