Helsingissä jaetaan maksuttomia influenssarokotuksia riskiryhmille sekä heidän lähipiirilleen viikoilla 44–47 eli 1.-26. marraskuuta.

Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella. Ajan voi varata verkossa tai puhelimitse.

Rokotuspisteitä on Jätkäsaaressa, Malmilla, Myllypurossa ja Kannelmäessä.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja raskaana olevat, alle 7-vuotiaat lapset, sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, 65 vuotta täyttäneet, varusmiespalvelukseen ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat, sosiaali- ja terveydenhuollon ja lääkehuollon henkilöstö sekä vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri.

Vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiriin kuuluvat puolestaan ne, jotka asuvat samassa asunnossa tai ovat viikoittain kasvotusten tekemisissä vakavalle influenssalle erityisen alttiin henkilön kanssa. Lähipiiriin kuuluvat myös ne, jotka asuvat samassa asunnossa tai ovat viikoittain kasvotusten tekemisissä vakavalle influenssalle alttiin henkilön kanssa, jota ei voi suojata influenssarokotteella.

Helsinki aloittaa koronavirusrokotuksen kolmannella annoksella rokottamisen 60 vuotta täyttäneille ja koronavirukselle alttiiden ryhmille (riskiryhmät 1 ja 2) näillä näkymin ensi viikon alussa. Samalla käynnillä voi saada influenssarokotuksen ja koronarokotuksen kolmannen annoksen, kunhan koronarokotuksen toisesta annoksesta on kulunut kuusi kuukautta.

Myös koronarokotteen ensimmäisen ja toisen annoksen voi ottaa samanaikaisesti influenssarokotteen kanssa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo hankkineensa influenssakaudelle 2021–2022 kansallisen rokotusohjelman rokotuksia varten 1,7 miljoonaa annosta pistettävää VaxigripTetra-rokotetta ilman neulaa, 300 000 annosta poikkeusluvallista pistettävää VaxigripTetra-rokotetta kiinteällä neulalla sekä 116 000 annosta nenäsumutteena annettavaa Fluenz Tetra -rokotetta.