Koronarokotuksen saavat seuraavaksi tänä vuonna 45–49 vuotta täyttävät helsinkiläiset eli vuosina 1972–1976 syntyneet.

Rokotusajanvaraus aukeaa heille tänään maanantaina 10. toukokuuta. Rokotusajan voi varata nopeimmin verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi, mutta on myös mahdollista soittaa ajanvarausnumeroon 09 310 46300. Ajanvarausnumero on auki arkisin kello 8–18.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.Tarkempaa tietoa helsinkiläisten koronarokotuksista saa koronarokotus.hel.fi -sivuilta.

Helsingissä on käytössä kahta eri rokotetta. Pfizerin rokotteella rokotetaan tällä hetkellä 16–64-vuotiaita. 65-vuotiaat ja tätä vanhemmat rokotetaan AstraZenecan rokotteella tai halutessaan Pfizerin rokotteella. Valinnan voi tehdä sekä verkko- että puhelinajanvarauksessa.

Rokotetta ei voi valita enää rokotuspisteellä.

Jo 200 000 helsinkiläistä on saanut ensimmäisen rokotuksen. Terveysasemien johtajalääkärin Timo Lukkarisen mukaan koronaepidemian kulkuun ja kestoon vaikuttaa se, miten hyväksi rokotuskattavuus nousee.

- Jo nyt on nähtävissä rokotusten vaikutus vanhemmissa ikäryhmissä. On kuitenkin huomattava, että korona ei ole pelkästään ikääntyneiden tauti eikä rokotuksen teho ole sataprosenttinen. Tämän vuoksi mahdollisimman monen meistä olisi käytävä ottamassa rokotus, jotta epidemia joku päivä loppuisi ja päästäisiin takaisin normaalimpaan arkeen, Lukkarinen sanoo tiedotteessa.

Henkilölle, joka on jo sairastanut koronavirustaudin, tarjotaan rokotusta siinä vaiheessa, kun oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.