Helsingissä annettiin viime viikolla koronarokotuksia enemmän kuin kertaakaan aiemmin pandemian aikana. Viikon rokotussaldo oli 57 000 annosta.

Osittain on kyse siitä, että Helsinki on joulun alta lähtien tehostanut ja nopeuttanut rokottamista eli rokotuksia on tarjolla myös iltaisin ja lauantaisin.

Sille näyttää olevan kysyntää.

”Esimerkiksi viime lauantaina rokotuksia annettiin kolmella rokotuspisteellä ja neljällä terveysasemalla yhteensä yli 9 600 kappaletta”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo tiedotteessa.

Annettujen koronarokotusten määrä on noussut Helsingissä koko alkuvuoden ajan. Vapaita aikoja on silti nytkin hyvin tarjolla. Kaupunki on lisännyt uusia rokotusaikoja, mutta myös peruutusajan voi saada jopa samalle tai seuraavalle päivälle.

”Vaikka jo varattu rokotusaika menisi helmikuun puolelle, kannattaa käydä katsomassa, jos ajan saisikin muutettua jo huomattavasti aiemmaksi. Rokotusaikoja tulee tarjolle päivittäin koronarokotusaika.fi-varauspalveluun”, Lukkarinen sanoo.

Kaupunki on lisännyt uusia rokotusaikoja.

Aiemmin varatun rokotusajan voi muuttaa kirjautumalla palveluun varauksen yhteydessä saatujen tunnuksien avulla. Peruutusajan voi onnistua saamaan jopa samalle tai seuraavalle päivälle.

12-vuotta täyttäneet saavat ensimmäisen ja toisen rokotuksen edelleen ilman ajanvarausta kaikilta rokotuspisteiltä. Keskiviikosta lähtien 18 vuotta täyttäneet ja vanhemmat voivat mennä myös kolmanteen rokotukseen ilman ajanvarausta Messukeskuksen ja Jätkäsaaren rokotuspisteisiin.

Kaupungin verkkosivuille on lisätty taulukko, josta näkee mitä ryhmiä tällä hetkellä rokotetaan, mikä on kunkin ryhmän toisen ja kolmannen rokotteen minimiaikaväli ja pitääkö rokotukseen varata aika.

LUE MYÖS: