Koronavirustartuntoja on todettu myös Helsingin sosiaali- ja terveystoimen työntekijöillä. Sosiaali- ja terveyspalveluissa työskentelee noin 14 000 ammattilaista, joten virustartuntoja on odotettavissa. Tartunnan saaneita on ollut tähän mennessä 17.

Ammattilaisten tartuntoja on ollut kolmessa seniorikeskuksessa, kotihoidossa, yhdessä sairaalassa ja kotisairaalassa.

Osa tartunnan saaneista on jo parantunut ja osa karanteeneista päättynyt. Altistuneet asetetaan karanteeniin ja sairastunut eristykseen.

Tietosuojasyistä yksittäisistä tartunnoista ei tiedoteta julkisuuteen.

Jos karanteeni on niin laaja, että se aiheuttaa merkittäviä muutoksia asiakkaiden palveluihin, siitä viestitään, kuitenkin niin, että yksittäiset sairastuneet eivät ole tunnistettavissa.

Altistuneille ilmoitetaan karanteenista aina henkilökohtaisesti. Jos kyseessä on esimerkiksi ikääntynyt asumispalvelujen asukas, altistumisesta kerrotaan henkilökohtaisesti myös hänen läheisilleen.

– Koska altistuneita työntekijöitä on ikääntyneiden ympärivuorokautisessa palvelussa, olemme siirtäneet työntekijöitä vähemmän kiireisistä palveluista avuksi ikääntyneiden palveluihin, toimialajohtaja Juha Jolkkonen kuvaa tilannetta.

Lue myös:

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.