Helsinkiläisten Omaolo.fi-verkkopalveluun on avautunut uudet sähköiset hyvinvointivalmennukset alkoholin käyttöön sekä lapsiperheiden ja parisuhteen hyvinvointiin liittyen.

Nämä täydentävät kesäkuussa käyttöön otettuja liikuntaan, painonhallintaan, ravitsemukseen ja uneen liittyviä hyvinvointivalmennuksia ja terveystarkastusta.

Terveystarkastuksen ja kaikki oirearviot voi nyt tehdä myös englanniksi. Terveystarkastuksessa asiakas saa kattavan raportin terveydentilastaan sekä tarvittaessa suosituksen lähettää tarkastus ammattilaiselle.

Englanninkielisissä oirearvioissa ovat mukana arviot esimerkiksi päänsärystä, korvan kivusta ja lukkoisuudesta sekä alaselkäkivusta. Jos vaihtoehdoista ei löydy sopivaa oiretta, asiakas voi täyttää yleisen oirekyselyn.

Jo aiemmin englanniksi on löytynyt koronaoirearvio.

Omaoloa voi käyttää ilman tunnistautumista. Jos asiakkaan vaiva vaatii ammattilaisen arviota, asiakasta pyydetään tunnistautumaan palveluun esimerkiksi omilla pankkitunnuksilla.

Omaolo-verkkopalvelun kautta saa tarvittaessa yhteyden ammattilaiseen ympäri vuorokauden, mikäli oireen kiireellisyys sitä edellyttää.