Koronarokotukset jatkuvat koko viikon ja siitä eteenpäin sitä mukaan kun rokotetta saadaan. Maanantaina rokotuksen saa reilu 200 terveydenhuollon ammattilaista.

Koronarokotus otettu. Fysioterapeutti Anna-Maija Lehto näyttää rokotuslaastaria rokotuksen jälkeen. Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen viestintä

– Halusimme aloittaa henkilöstön rokotukset heti kun se on mahdollista. Tämä on tärkeä askel koronaepidemian nujertamisessa. Toistaiseksi tämä ei vielä terveydenhuollon arjessa kuitenkaan näy. Ammattilaiset käyttävät edelleen suojavarusteita työssään kuten tähänkin asti, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo tiedotteessa.

Helsinkiläisten rokotukset alkavat joukkorokotuspisteissä tämän hetken arvion mukaan helmikuussa heti koronatyötä tekevien ja hoivapalvelujen henkilöstön ja asukkaiden jälkeen. Ensimmäisenä ovat vuorossa ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronataudille altistavia sairauksia.

Rokotuksiin varataan aika sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä tai soittamalla ajanvarausnumeroon. Näistä tiedotetaan erikseen.

– Rokotuksia jo odotetaan. Tällä hetkellä rokotusaikaa ei voi vielä varata, mutta tiedotamme ajanvarauksista, kun aikataulut selviävät rokotteiden saamisen myötä, Turpeinen kertoo.

Turpeinen muistuttaa, että vaikka rokotukset ovat nyt alkaneet, koronaepidemia ei vielä ole ohi.

– On todella tärkeä noudattaa edelleen koronaviruksen leviämistä estäviä toimenpiteitä, kuten käsien pesua, turvavälejä, maskin käyttöä sekä oireisena koronatestiin hakeutumista ja kotona pysymistä.

Koronarokotukset on aloitettu tänään myös muun muassa Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä.

Lisätty 28.1.2020 klo 17.06 kuva fysioterapeutista ja maininta Pirkanmaasta.