Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö on ostanut Caritas-Säätiöltä Caritas Palvelut Oy:n koko osakekannan. Tiedotteen mukaan kauppa tarjoaa Diakonissalaitokselle uusia mahdollisuuksia erityisryhmien sote-palveluiden tuottajana.

– Yrityskauppa tukee strategiaamme laajentua valtakunnallisesti, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo.

Oululaisen Caritas-Säätiön omistama Caritas Palvelut Oy tarjoaa palveluasumista sekä palveluita kotiin vammaisille ja ikäihmisille Oulun seudulla ja Rovaniemellä. Yhtiöllä on 25 palveluasumisyksikköä ja sairaala. Yrityksessä työskentelee noin 600 sote-alan osaajaa ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli 30,4 miljoonaa euroa.

Caritas-Säätiölle yrityskaupan ensisijaisena tavoitteena on turvata asiakkaiden palveluiden jatkuvuus ja kehittyminen sekä luoda edellytykset yhteisen diakonisen toiminnan laajentamiselle Oulun seudulla.

Caritas Palvelut Oy jatkaa toimintaansa yhtenä Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön tytäryrityksenä.

Toiminta jatkuu nykyisellä nimellä ja yrityksen henkilöstö jatkaa tehtävissään vanhoina työntekijöinä.

Muutos ei vaikuta yrityksen olemassa oleviin sopimuksiin tai asiakassuhteisiin.

Kaupan myötä Caritaksen liiketoimintajohtajana aloittaa Leila Rutanen nykyisen toimitusjohtajan Petteri Viramon jättäessä tehtävän.

Diakonissalaitos-säätiö myi viime vuonna Terveystalon osakkeensa Pohjola Vakuutukselle ja OP-Henkivakuutukselle. Potin arvo oli vajaat 140 miljoonaa euroa.

Lue lisää: