Varhaisen vaiheen tutkimuksissa on saatu alustavia tuloksia, joiden mukaan AstraZenecan koronarokote tepsisi myös korona brasilialaiseen muuntovirukseen, kertoo tietotoimisto FirstWord Pharma.

Tässä vaiheessa ei ole vielä kerrottu tarkempia tehokkuuslukuja. Asiasta perillä oleva lähde oli kuitenkin sanonut FirstWord Pharmalle, että tutkimuksen tulokset julkistetaan pian, luultavasti tässä kuussa.

Aikaisemmin on kerrottu, että AstraZenecan yhdessä Oxfordin yliopiston kanssa kehittämä koronarokote on koronan oireellista brittivarianttia vastaan melkein yhtä tehokas kuin se on alkuperäistä, niin sanottua villivirusta vastaan.

AstraZenecan koronarokotteella ei kuitenkaan joidenkin tutkimusten perusteella näytä olevan kovin suurta suojaavaa vaikutusta niin sanotun Etelä-Afrikan muuntoviruksen aiheuttamia lieviä ja kohtuullisen voimakkaita tautioireita vastaan. Tämä tieto sai Etelä-Afrikan lopettamaan rokotteen jakelun maassa.

AstraZeneca kehittelee rokotteestaan tehokkaampaa versiota, jonka se toivoo saavansa valmiiksi syksyyn mennessä

Sinovacilla ei saatu merkittävää suojaa brittivarianttia vastaan.

Brassivarianttiin liittyvää tutkimustietoa on saatu hiukan muualtakin.

FirstWord Pharman mukaan kiinalaisen Sinovacin CoronaVac-koronarokotteen tehosta brittivarianttiin on tiedossa pieneen otokseen perustuva laboratoriotutkimus, jossa Sinovacilla ei saatu merkittävää suojaa brittivarianttia vastaan.