Tietomurron kohteeksi joutunut Psykoterapiakeskus Vastaamo on nimittänyt hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Heini Pirttijärven, joka toimii toistaiseksi myös yrityksen toimitusjohtajana.

Aiemmin Pirttijärvi on toiminut muun muassa hoivayritys Esperi Caren varatoimitusjohtajana, ja yrityksen hoivakriisin aikaan vuonna 2019 hän toimi Esperin virkaa tekevänä toimitusjohtajana.

– Vastaamoon tehty tietomurto on järkyttänyt koko yhteiskuntaa. Haluan osaltani auttaa tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Uskon, että kokemuksestani on apua, kun etsimme tilanteeseen ratkaisuja. Hallitus on sitoutunut tekemään kaikkensa asiakkaiden luottamuksen vahvistamiseksi ja tietomurron kohteeksi joutuneiden asiakkaiden tukemiseksi. Tulemme luonnollisesti myös jatkamaan yhteistyötä tapahtunutta selvittävien viranomaistahojen kanssa, Pirttijärvi sanoo tiedotteessa.

Koulutukseltaan Pirttijärvi on kauppatieteiden maisteri.

Pirttijärven lisäksi uudeksi Vastaamon hallituksen jäseneksi on nimetty asianajaja, oikeustieteen tohtori, kauppatieteiden lisensiaatti Vesa Silaskivi. Hän on aiemmin työskennellyt suurissa kotimaisissa yrityksissä johtotehtävissä ja hallitusjäsenenä vaativissa muutostilanteissa.

Antti Ylikorkala jatkaa hallituksen jäsenenä. Hänellä on monipuolinen kansainvälinen kokemus terveydenhuoltoalan palveluyrityksistä. Ylikorkala on toiminut hallituksessa elokuusta 2019 lähtien.

Vastaamon pääomistaja PTK Midco Oy:n edustajat Tuomas Kahri, Tomi Terho ja Tuomas Sarkola jäävät pois yhtiön hallituksesta. Kahri on Vastaamon hallituksen aiempi puheenjohtaja.