Mikael von und zu Fraunberg

Neurokirurgian dosentti, johtaja, Kansallinen neurokeskus. Puurtanut pitkään neurokeskuksen perustamiseksi ja toiminut keskuksen johtajana myös sen valmistelu- ja perustamisvaiheissa vuosina 2017–2020. Ensi vuoden alusta siirtyy Oulun yliopistoon neurokirurgian professoriksi.

...

Kai Kaarniranta

Professori, Itä-Suomen yliopisto. Tehnyt merkittävää tutkimusta erityisesti silmänpohjan ikärappeumasta. Sai puolalaisen Lodzin yliopiston Medal Universitatis Lodziensis Amico -palkinnon. Tutkimuksellaan paitsi valottanut verkkokalvon solujen vuorovaikutusta, myös tuottanut merkittävää uutta tietoa hapetusstressiin liittyvistä tautimekanismeista eri solutyypeissä.

Lista jatkuu kuvan jälkeen.

Kai Kaarniranta.

Tanja Ketola-Kinnula

Suunterveyden ylilääkäri, Terveystalo. Pitänyt pitkäjänteisesti esillä suun sairauksien yhteyksiä moniin kansansairauksiin. Erikoishammaslääkäri ja lääkäri, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä muistuttamalla sekä terveydenhuollon ammattilaisia että väestöä suuntervey­den vaikutuksista yleisterveyteen.

Juha Klefström

Tutkijaprofessori, FICAN, Suomen Syöpäinstituutin säätiö, Hus ja Helsingin yliopisto. Ylläpitää aktiivisesti keskustelua syövän tutkimuksesta, innovoinnista ja terveydenhuollosta. Oma tutkimus keskittyy löytämään uusia keinoja rintasyövän torjumiseksi.

Johanna Kärki

Lastenreumatologi, Suomen Reumatologisen Yhdistyksen laaturekisterityöryhmän puheenjohtaja. Ajanut kansallista reumarekisteriä, joka jäi budjetissa ilman rahoitusta. Kärki alkoi silti vuoden alussa tehdä THL:n ja Suomen Reumatologisen Yhdistyksen rahoituksella työtä reumarekisterin eteen kaksi päivää viikossa.

Lista jatkuu kuvan jälkeen.

Johanna Kärki. Harri Nurminen

Pasi Lehto

Toimitusjohtaja, Tays Sydänsairaala. Työskennellyt Tays Sydänsairaalassa sen perustamisesta alkaen eri tehtävissä. Lehdon johdolla sairaala on laajentanut ja kehittänyt edelleen toimintaansa potilaslähtöisesti.

Anne Nikula

TtT, sairaanhoidon opettaja, sairaanhoitaja. Pitkään sairaanhoidon opettajana toiminut Nikula kirjoitti Lastenrokotuskirjan, josta THL ottaa nyt toisen painoksen terveydenhuollon yksiköihin. Nikulan väitöskirja antoi sykäyksen sairaanhoitajien Valtakunnalliselle rokotusosaamisen koulutuskokonaisuudelle, joka on parantanut hoitajien rokotusosaamista.

Juha Tuominen

Ex-toimitus­johtaja, Hus. Luotsasi Husia koronakriisin keskellä aina kesään asti. Tuomisen saavutuksiin kuuluu Hus Diagnostiikkakeskuksen kehittämistyö, josta oli iso hyöty pandemian aikana. Jatkaa uraansa muun muassa syöpäsairaala Docrates Syöpäsairaalan hallituksessa.

Lista jatkuu kuvan jälkeen.

Juha Tuominen. KIMMO HAAPALA

Alpo Vuorio

Puheenjohtaja, Suomen Liikennelääketieteen yhdistys, työterveyslääkäri. Ajoterveysasioiden ja liikennelääketieteen vankkumaton sanansaattaja ja asiantuntija niin mediassa, ammattilaisten luennoilla kuin hoitosuosituksissakin.

Kirsi Ylisaari

Nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, Seinäjoen keskussairaala. Ylisaarella on keskeinen rooli vuodesta 2016 sovelletun tiimityömallin kehittämisessä yhdessä nuorisopsykiatrian ylilääkärin Seppo Palomäen ja kuntien työntekijöiden kanssa. Ylisaari ja Palomäki jalkautuvat 2–3 päivänä viikossa kuntiin vastaanotoille, joita perustason työntekijät voivat varata nuorille ilman lähetettä.