Maailman terveysjärjestö WHO näyttää tuntevan kasvavaa huolta Kiinassa ja sen lähialueilla leviävästä uudenlaisesta koronaviruksesta (nCoV).

Kiinassa siihen on sairastunut yli 200 henkilöä, joista kolme on kuollut. Sairastuneita tuli kahdessa päivässä 139 lisää, kuten kerroimme Mediuutisissa aiemmin. Tapauksia on todettu myös Japanissa, Etelä-Koreassa ja Thaimaassa.

WHO tviittasi maanantai-iltana ”breaking news” -hengessä, että sen johtoon kuuluva Tedros Adhanom Ghebrey on kutsunut hätätilakomitean (The Emergency Committeen) keskiviikoksi kokoon selvittämään, muodostaako koronavirus kansainvälisen tason uhkan väestön terveydelle ja mitä sen vuoksi tulee tehdä.

Tviitistä käynnistyneessä keskustelussa ihmeteltiin muun muassa, miksi WHO pitää kokouksen vasta kahden päivän päästä eikä tänä iltana Skype-kokouksena, jos hätätilajulistus voi olla tarpeen.

Coronavirus on saanut Twitterissä taikauskoisia kansalaisia pelkäämään koronaviruksesta uuden ajan ruttoepidemiaa, koska heidän laskeskelemiensa mukaan maailmassa puhkesi rutto tai vastaava myös vuosina 1720, 1820 ja 1920.

Jotkut asiantuntija Iso-Britanniassa ovat arvelleet, että koronavirus on tartuttanut huomattavasti enemmän ihmisiä kuin virallinen luku ilmoittaa, kenties jopa 1700 - mutta tämä on vain arvelu,

Lue myös: