Helsinki on käynnistänyt maanantaiaamuna kaupunkilaisille tarkoitetun koronaviruspuhelinneuvonnan.

Helsingin kaupunki on avannut puhelinpalvelunumeron koronavirustartuntaan liittyen.

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille, jotka kokevat altistuneensa koronavirukselle tai jotka oireiden perusteella arvelevat saaneensa tartunnan. Numeroon voi soittaa myös, jos omaisen altistuminen tai oireet huolettavat.

Uuden neuvontapalvelun numero on 09 310 10024. Puhelinnumerossa palvellaan helsinkiläisiä arkisin kello 7–20. Puhelu koronavirusneuvontaan maksaa normaalin puhelun verran.

– Haluamme tarjota helsinkiläisille nopean ja helpon tavan kysyä ja saada tietoa, jos koronavirustartuntaan liittyvät asiat askarruttavat. Samalla toivomme, että muut terveyspalvelujen kontaktikanavat eivät kuormittuisi, terveysasemien johtalääkäri Timo Lukkarinen kertoo tiedotteessa.

– Yleisesti ottaen helsinkiläisillä ei ole tällä hetkellä koronaviruksen osalta syytä huoleen. Tilanne Helsingissä on mahdollisen koronavirustartunnan osalta turvallinen.

Iltaisin kello 20 jälkeen ja viikonloppuisin helsinkiläisiä neuvoo koronavirustartuntaan liittyvissä asioissa Päivystysapu numerossa 116 117.

Palvelunumeron avaamisesta kerrottiin ensimmäisen kerran sunnuntaina samalla, kun tiedotettiin noin 130 hengen asettamisesta karanteeniin heidän altistuttuaan koronavirukselle.

Altistuneiden joukossa on neljä koululuokkaa ja jalkapallojoukkue.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä.