Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ja sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy julkaisivat tänään vaatimuksensa tulevan hallituksen hallitusohjelmaan.

Ne ehdottavat vuosille 2019–2029 konkreettista ohjelmaa, jolla pyritään palkkatasa-arvoon ja työvoiman saatavuuden ja pysyvyyden ongelmien ratkaisemiseen.

Vaatimuksen ytimessä on, että koulutetun hoitohenkilöstön tehtäväkohtaisia palkkoja on korotettava 1,8 prosenttiyksikköä enemmän kuin miesvaltaisten alojen palkkoja joka vuosi kymmenen vuoden ajan.

Tämä tarkoittaa vuosittain 100–150 miljoonan euron tasa-arvorahaa valtion budjettiin.

– Kunnilla tai muilla sote-palveluiden järjestäjillä ei ole tähän tarvittavia rahoja, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo tiedotteessa.

Hallitus ja työmarkkinajärjestöt ovat vuosina 2006–2019 sitoutuneet kaventamaan palkkaeroa samapalkkaisuusohjelmilla. 13 vuodessa miesten ja naisten palkkaero on kuitenkin kaventunut vain noin neljä prosenttiyksikköä.

– Tällä muutosvauhdilla palkkatasa-arvo saavutetaan vasta vuonna 2090, mikä ei ole hyväksyttävää, muistuttaa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Tavoite on Tehyn ja SuPerin mielestä täysin mahdollista saavuttaa.

Ne nostavat esimerkiksi Uuden-Seelannin, joka on päättänyt nostaa naisvaltaisen sote-alan minimipalkkoja 15–49 prosenttia viiden vuoden aikana. Päätöksen taustalla oli tuomioistuinprosessi.

Saksassa on tänä vuonna päätetty nostaa julkisen sektorin palkkoja kahdeksan prosenttia. Lisäksi Saksan hoitoalalle on kohdennettu satojen eurojen korotukset alan vetovoiman lisäämiseksi.