Marinin hallitus neuvottelee perjantaina koronarajoituksista. Sisäministeriö on valmistellut uusia tiukennusesityksiä rajaliikenteeseen neuvottelua varten.

Uuden Suomen tietojen mukaan odotuksena sisäministeriössä on, että koko hallituksessa on valmiutta tiukentaa maahantulon edellytyksiä, kunhan rajoitukset ovat kohdennettuja ja ajallisesti rajattuja.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) on jo aiemmin nostanut ongelmallisiksi rajanylityspaikoiksi Helsingin sataman ja Länsi-Pohjan rajan Ruotsiin. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) puolestaan sanoi viime viikolla Yle Uutisille olevansa huolissaan rajanylitysten määrästä pohjoisessa ja totesi, että koronaviruksen uusien muunnosten vuoksi tiukennukset maahantuloon ovat tarpeen.

Hallituksen piirissä on Uuden Suomen tietojen mukaan noussut pohdintaan myös mahdollisuus painottaa rajaseutuja rokotusjärjestyksessä. Asiaan on tarkoitus kysyä terveysviranomaisten kanta.

Rajaseutujen painottaminen rokotuksissa on noussut myös esiin julkisessa keskustelussa. THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio kommentoi asiaa Uuden Suomen haastattelussa. Tällä hetkellä rokotteet jaetaan tasaisesti väestömäärän mukaan. Tämä on osaltaan aiheuttanut pullonkaulaa rokotuksiin.

Huoli. Sisäministeri Maria Ohisalo on ollut huolissaan rajanylitysten määrästä. Laura_Kotila

Koronarajoitusten tiukennukset ovat esillä, sillä viruksen nopeammin leviävät variantit aiheuttavat suurta huolta samaan aikaan kun rokotukset eivät ole päässeet vielä täysimittaisesti vauhtiin.

Pääministeri Sanna Marin (sd) on kertonut Ylellä, että perjantain neuvotteluissa hallitus käsittelee maahantulon ohella myös muita koronarajoituksia. Viime aikoina esillä on ollut varsinkin lasten harrastustoiminnan tilanne.