Suomen Lääketieteen Säätiö jakaa juhlavuotensa kunniaksi 400 000 euron ylimääräisen apurahan nuorille tutkijoille.

Apuraha ohjataan tutkimuksiin, jotka keskittyvät tulevaisuuden terveysuhkiin ja niiden torjuntaan. Myönnettävät rahat kohdennetaan nuorille lääkäritutkijoille lääketieteellisesti merkittäviin uusiin tutkimusavauksiin.

Apurahoja voi hakea 31. toukokuuta asti.

– Sekä 60-vuotinen historiamme että tämä aika on osoittanut, että lääketieteellä on valtava merkitys yhteiskuntien hyvinvoinnin takaamisessa. Lääketieteen odotetaan vastaavan esimerkiksi tartuntatautien ja ilmastokriisin tuomiin terveysvaikutuksiin, sanoo Suomen Lääketieteen Säätiön puheenjohtaja Oskari Heikinheimo.

– Mitä muita terveysuhkia edessä on, sitä emme vielä tiedä, ja silti niihin tulee jo valmistautua,

Lääketieteen Säätiön uusi apurahahaku on tarkoitettu nuorille lääkäritutkijoille.

– Uskomme, että nuorten lääkäreiden ja uusien tutkijasukupolvien tukeminen on tulevaisuuteen varautumista mitä suurimmassa määrin, Heikinheimo sanoo.

Hakijalta edellytetään lääketieteen tohtorin tutkintoa.

– On hyvä muistaa, että lääketieteellinen tutkimus on pitkäjänteistä ja tämä akuutti virus on vain yksi monista terveyteemme ja turvallisuuteen vaikuttavista asioista. Uudet uhat tarvitsevat uutta näkemystä.

Heikinheimon mukaan paljon kysymyksiä nousee muun muassa siitä, mitä terveysvaikutuksia ilmastokriisillä on tai mitä uusia mahdollisuuksia terveysteknologinen kehitys tuo.

Uusien, rohkeiden avausten tuki täydentää säätiön meneillään olevaa apurahahakua. Apurahaa haetaan apurahapalvelun kautta.

Apurahat ovat ryhmille myönnettäviä hankeapurahoja. Rahoitusta myönnetään myös hankkeiden materiaali- ja laitehankintoihin.

Rahoitettavien hankkeiden on oltava käynnissä tai ne on käynnistettävä mahdollisimman pian rahoituspäätöksen jälkeen. Myönnettävä rahoitus on käytettävä vuosien 2021–2022 aikana.

Jaettavien apurahojen suuruudet ovat 50 000 ja 100 000 euroa. Apurahaa voi hakea, vaikka hakisi muutakin apurahaa samassa haussa. Yleiskustannusosuus on enintään 10 prosenttia apurahasta. Juhlavuoden apurahat ovat haettavina 1.5.–31.5.2020.

Hakemukset arvioi Lääketieteen Säätiön apurahavaliokunta. Rahoituspäätökset julkistetaan 20. marraskuuta 2020.

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.