Vaasan yliopistoon on syksyllä mahdollista hakea sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriohjelmaan, joka toteutetaan Helsingissä tammikuusta alkaen. Ohjelma järjestetään yhteistyössä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kanssa.

– Maisteriohjelman tavoitteena on kouluttaa osaavaa henkilöstöä sosiaali- ja terveysalalle. Opinnot vahvistavat johtamisvalmiuksia sekä lisäävät opiskelijoiden hallinnollista ja taloudellista osaamista, sanoo professori Pirkko Vartiainen.

Haku alkaa tänään keskiviikkona 4. syyskuuta, osana korkeakoulujen yhteishakua. Ohjelmaan haetaan Opintopolku-palvelun kautta viimeistään 18. syyskuuta kello 15 mennessä.

Maisteriohjelmassa käsitellään sosiaali- ja terveyspalveluiden johtamisen ja talouden kysymyksiä. Lisäksi opinnoissa perehdytään palvelujen kehittämiseen asiakkaiden tarpeiden ja palveluiden vaikuttavuuden näkökulmasta.

Sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriohjelmaan valitaan 20 opiskelijaa; viime vuonna hakijoita oli 231.

Ohjelmaan valitut suorittavat hallintotieteiden maisterin tutkinnon, jonka opintosuunta on sosiaali- ja terveyshallintotiede. Tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaun tulokset julkaistaan viimeistään 29. marraskuuta.

Lue myös:

Terveydenhuollon ammattilaisten koulutuksesta puuttuu genomitietoa – Tampereen ammattikorkea paikkaa aukkoa ensi vuonna (MU 20.8.2019)

Turusta valmistuu tulevaisuudessa uudenlaisia lääketutkimuksen tohtoreita – Tuore koulutuspolku kulkee kahden maailman rajapinnassa (5.12.2018)