Diabetekseen liittyvä valtimokovettumatauti heikentää verenkiertoa ja hermovaurio vaimentaa tuntoaistin. Jalkoihin syntyy tämän vuoksi herkästi haavoja.

Ihorikko saattaa suurentua vaikeahoitoiseksi haavaksi.

Tällaisiin tilanteisiin hoito-ohjeita diabeetikot voivat saada Terveyskylä.fi-verkkopalveluun avatusta haavanhoitoa käsittelevästä talosta. Diabeetikot eivät kuitenkaan ole verkkopalvelun ainoa kohderyhmä.

Haavatalo nimittäin tarjoaa kaikille tietoa erilaisista akuuteista ja kroonisista haavoista.

Krooniset haavat, joihin lukeutuvat painehaavat, diabetesperäiset haavat sekä laskimovajaatoiminnan aiheuttamat haavat, tuottavat potilaille pitkäaikaista kärsimystä.

Haavatalo tukee potilaiden, heidän läheistensä sekä ammattilaisten välistä yhteistyötä ja auttaa potilaita haavojen omahoidossa. Sivuilta löytyy tietoa myös haavapotilaan vertaistuesta ja sosiaaliturvasta.

- Haavatalo on ensimmäinen virtuaalinen haavapotilaille suunnattu laajempi kokonaisuus, missä on pyritty kattavasti esittämään tietoa eri haavatyypeistä, niiden ennaltaehkäisystä ja hoidosta. Myös potilaan omahoito-osuus on laaja, ja sen tarkoituksena on voimaannuttaa potilasta elämäntapamuutoksiin, toteaa erikoislääkäri Kirsi Isoherranen Hus Haavakeskuksesta tiedotteessa.

Ammattilaisille on lisäksi oma kroonisten haavojen hoidon opas TerveyskyläPRO-palvelussa.