Helmikuussa yhtiön perustajaosakas ja toimitusjohtaja Heikki Tiitinen lupasi Mediuutisissa yhtiön tekevän juhannukseen asti yritysoston per viikko, mutta koronaepidemia näyttää yhtiön tiedotteiden valossa hidastaneen tätä suunnitelmaa.

Syksyllä Fysioksen laajeneminen on silti jälleen jatkunut. Tällä viikolla yhtiö osti perheyritys Auronin, jolla on 17 omaa toimipistettä ja yli 170 yhteistyökumppania ympäri Suomen. Kyseessä oli tiettävästi Fysioksen neljäs fysioterapian alan yritysostos tänä syksynä.

Aiemmin syksyllä se on ostanut Kotkasta Fysikaalisen hoitolaitoksen, Keski-Suomesta Optimove Fysioterapian ja pääkaupunkiseudulla toimivan Liikuntafysion.

Helmikuisessa jutussa Tiitinen uumoili, että Fysios haluaa katsella laajenemismielessä fysioterapioiden lisäksi muitakin terapioita, kuten toiminta-, puhe- ja psykoterapiaa, koska alojen liiketoimintalogiikat ovat yhteneväisiä. Yhtiön syksyn yrityskauppojen painopiste näyttää kuitenkin edelleen olevan fysioterapiapalveluissa.

– Alalla on edelleenkin valtava määrä pieniä yrityksiä, joita tarvitaan myös jatkossa, että tasapaino säilyy. Yksi tärkeä keino alan kehittämiseen on kuitenkin isojen yritysten yhdistyminen, Fysioksen toinen perustajaosakas ja varatoimitusjohtaja Pasi Syrjä kommentoi tiedotteessa.

Tuoreen Auron-kaupan jälkeen Fysios-perheeseen kuuluu 850 terapeuttia sadassa eri toimipisteessä 53 paikkakunnalla, joten yhtiötä voi kutsua Suomen suurimmaksi yhtiöksi fysioterapian alalla.

– Yhdistymisen ansiosta palvelut lisääntyvät ja erikoisosaamista vaativan terapian maantieteellinen saavuttaminen helpottuu, yhtiö sanoo Auron-kaupan tiedotteessa.

Kokonaisuudessaan yhtiön liikevaihto on vuositasolla noin 50 miljoonaa euroa. Bisnesnäkymät ovat jatkossakin lupaavat: yhtiö arvioin fysioterapiapalvelujen kysynnän vain kasvavan.

– Jossain vaiheessa elämää selkäkivusta kärsii noin 85 prosenttia suomalaisista. Niskakipu haittaa arkea noin 70 prosentilla. Useimmiten tuki- ja liikuntaelinten ongelmista pääsee eroon oikeanlaisella fysioterapialla ja harjoittelulla, Tiitinen sanoo tiedotteessa.