Fysiatrian professori Jaro Karppinen on Eksoten kuntoutusjohtajana vastuussa toimintaterapiapalveluista sekä kuntoutuskeskuksesta, johon kuuluvat muun muassa akuuttigeriatrian ja palliatiivisen hoidon osastot.

Vastuualueelle sijoittuvat myös esimerkiksi kuntoutustutkimuspoliklinikka, kuntoutusohjaajat, terveyssosiaalityöntekijät, puheterapeutit ja jatkossa ravitsemusterapeutit.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Mitä uutta sinulla on tullut vastaan työssäsi viime aikoina?

"Hallinnolliset asiat. Olen tähän työhön asti ollut enemmän opettaja ja tutkija, mutta nyt minulla on yli 300 alaista ja hyvinvointialuesysteemi on lähdössä liikkeelle ensi vuoden alussa. Joudun pakostakin perehtymään myös hallintoasioihin, mutta se on kiinnostava uusi näkökulma ammatillisesti."

Mitä menneeltä työviikolta jäi erityisesti mieleesi?

"Teimme palvelupäällikön ja parin esihenkilön kanssa työkyläilyjä kotikuntoutusta ja avovastaanottoja tekevien fysioterapeuttien luo Etelä-Karjalan pohjoisosiin eli Imatralle, Parikkalaan, Rautjärvelle ja Ruokolahdelle.

Siellä oli tehty aivan loistavia ratkaisuja. joissa kombinoitiin osastokuntoutusta, avovastaanottoa ja kotikuntoutusta."

Kerrotko esimerkin ratkaisusta, jota ihailet?

"Siellä on terapeutteja, jotka tekevät sekä osasto- että kotikuntoutusta. He perehtyvät osastolla yksittäisen henkilön tilanteeseen, ja voivat jatkaa saman henkilön toimintakyvyn parantamista kotona. Kaksi erillisenä pitämääni asiaa on yhdistetty onnistuneesti terapeutin toimenkuvassa. Sen kautta tulee hoitoon jatkuvuutta!"

Mitä ainakin on edessäsi töissä tällä viikolla?

"Torstaina on Eksoten aluevaltuuston seminaari, jossa pohditaan hyvinvointialueen strategisia kärkiä. On todella mielenkiintoista nähdä, mitä valitaan tulevan vuoden kärjiksi.

Oulun yliopistossa meillä on meneillään moniulotteinen selkäkipuun liittyvä Disc4all-hanke. Se on EU-hanke, jolla on tutkijaverkosto läpi Euroopan ja projektin johto Barcelonassa. Oulun yliopiston osuus liittyy selän magneettikuvien tekoälyavusteiseen tulkintaan."

Mikä työssä ilahduttaa?

"Erilaisten ihmisten kanssa työskennellessä on tullut paljon uusia näkökulmia. Se on ollut silmiä avartavaa."

Mikä ehkä harmittaa?

"Lääkärien rekrytoinnin vaikeus."

LUE MYÖS: