Flunssaoireista kärsivien ei pidä tulla nyt itse apteekkiin, jotta muut asiakkaat ja apteekin henkilökunta välttyvät mahdolliselta koronavirustartunnalta, sanotaan Apteekkariliiton tiedotteessa.

Flunssaoireita potevien asiakkaiden kannattaa pyytää läheistään hoitamaan apteekkiasiointi puolestaan. Sama koskee ikääntyneitä ja perussairauksia sairastavia.

Reseptilääkkeitä hankittaessa puolesta asioivalla pitää olla mukanaan potilaan Kela-kortti ja tieto noudettavista lääkkeistä. Suomi.fi-palvelussa voi tehdä myös puolesta asioinnin valtuutuksen.

Lääkkeiden hankkimisessa kannattaa suosia mahdollisimman paljon verkkoapteekkia, jotta koronavirustartunnoilta voitaisiin välttyä. Apteekkariliiton farmaseuttinen johtajan Charlotta Sandlerin mukaan terveydenhuollon pisteissä tulisi ohjeistaa asioimaan verkossa.

– Apteekin perusasiakaskunta on koronariskiryhmää, jota pitäisi suojella. Kohtaamisia pitäisi estää, jotta riskiryhmiä ei altisteta. Siksi kannustamme asiakkaita verkkoasiointiin.

Yli sata apteekkia palvelee asiakkaita verkossa, ja yli 80 prosentissa apteekeista on kotiinkuljetusmahdollisuus.

– Niin kauan kuin kuljetukset toimivat, suosittelemme asioimista verkkoapteekissa, sanoo Sandler.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.