Finnair on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antaman suosituksen mukaisesti edellyttänyt negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirusinfektiosta kaikilta Suomeen tulevilta matkustajiltaan.

Toukokuun 11. päivästä lähtien Finnair hyväksyy myös koronarokotetodistuksen rokotteen ensimmäisestä annoksesta testi- tai immuniteettitodistuksen sijaan. Samalla terveystodistusvaatimus poistuu alle 16-vuotiaalta matkustajilta.

Finnair kuitenkin suosittelee negatiivisen testitodistuksen hankkimista 12–15-vuotiaille matkustajille Suomeen tultaessa sujuvoittamaan tuloprosesseja Helsinki-Vantaalla.

– Rokotteet ovat jo osoittaneet tehonsa koronapandemian torjunnassa, ja rokotetodistus on tulossa myös EU:n valmisteilla olevaan vihreään todistukseen sujuvoittamaan terveysturvallista matkustamista, sanoo tiedotteessa Finnairin lääketieteellinen johtaja Kimmo Ketola.

– Rokotetun todennäköisyys sairastua koronavirukseen ja levittää virusta on erittäin pieni.

Finnair hyväksyy rokotetodistuksen kaikista Maailman terveysjärjestön tai Euroopan lääkeviraston hyväksymistä koronarokotteista.

– Rokotteen tulee olla otettu vähintään 21 päivää ennen matkaa. Rokotetodistuksesta tulee käydä ilmi asiakkaan nimi, syntymäaika, rokotteen nimi ja rokotteen antamispäivämäärä ja -paikka ja todistuksen myöntäjä, Finnair sanoo.

Rokotetodistuksen sijaan asiakas voi edelleen esittää todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistuksen aiemmin sairastetusta koronavirusinfektiosta.

Finnair muistuttaa, että monilla mailla on omia vaatimuksiaan ennakkotestitodistuksesta tai rokotetodistuksesta maahantulon edellytyksenä, ja matkaa suunnittelevan on hyvä tarkistaa nämä vaatimukset hyvissä ajoin etukäteen varmistaakseen sujuvan maahantulon.

Lue myös: