Suomeen palaavat jalkapallon EM-kisaturistit ja muut ulkomailta saapuvat saavat FINENTRY-palvelun kautta toimintaohjeet ja tilannekohtaisen ohjauksen koronavirusnäytteenottoon, kertoo Hus.

Koronavirustestauksilla voi lyhentää omaehtoista karanteenia.

Palvelun kautta voi varata ajan koronavirustestaukseen jo ennen Suomeen saapumista. Palvelussa maahantulija voi myös saada tekstiviestillä ohjeet testiin saapumiseen, koronavirustestin tuloksen ja katsoa Suomeen matkustamisen toimintaohjeita.

Palvelussa on uusi ominaisuus, jonka avulla palvelun käyttäjä saa näkyviin yhteenvetonäkymän, jota hän voi näyttää maahantulopisteessä. Näkymän värikoodit vihreä, keltainen ja oranssi osoittavat, tarvitseeko hän koronavirusnäytteenottoa saapuessaan Suomeen, ja onko testiaika jo varattu. Se sujuvoittaa rajalla maahantuloa.

–Virusmuunnoksen leviämisen estämiseksi on tärkeää, että Suomeen saapuvat matkailijat noudattavat toimintaohjeita ja hakeutuvat koronavirusnäytteenottoon. FINENTRY-palvelun käyttö tekee testiin hakeutumisen helpoksi ja sujuvoittaa maahantuloa maahantulopisteissä, sanoo ylilääkäri Asko Järvinen Husista tiedotteessa.

Finentry.fi-infosivu on julkaistu jo 13 kielellä ja palvelussa on vieraillut jo lähes 270 000 kävijää.

Suomen viranomaisten ohjeiden mukaan päivittyvä palvelu sujuvoittaa ajantasaisten ohjeiden saamista. Selaimessa toimivan palvelun käyttö on vapaaehtoista ja maksutonta.

LUE MYÖS: