First North -listattu lääkekehitysyhtiö Faron Pharmaceuticals kertoi tänään uusia yksityiskohtia sen MATINS-tutkimuksestaan.

Uusissa tutkimuksissa saatiin lisää tietoa myeloidisten solujen vaikutuksesta syöpäsoluun. Myeloidiset soluja on luuytimessä.

Tutkimuksen mukaan syöpäkasvaimeen liittyvien myeloidiset solujen tiedetään kiihdyttävän syöpäkasvaimen kasvua. Samalla syntyy mikroympäristö, jossa ei ole vastustuskykyä.

Faronin tiedotteen mukaan tähän ominaisuuteen voidaan kohdentaa immunoterapeuttista hoitoa.

Aikaisemmin on kerrottu, että Bexmarilimab-lääke on hyvin siedetty ja lääke osoitti lupaavaa aktiivisuutta syöpäkasvaimia vastaan.

Tutkimuksessa tutkitaan Faronin täsmäsyöpälääke Bexmarilimabin siedettävyyttä, turvallisuutta ja tehokkuutta. Lääkkeellä on meneillään 1. ja 2. vaiheen kliiniset kokeet.

MATINS-tutkimukseen osallistuvat potilaat ovat jo saaneet useita muita lääkehoitoja, ja kaikki tavanomaiset hoitovaihtoehdot on käytetty.

MATINS-tutkimuksen päätutkija on Terveystalon johtava ylilääkäri Petri Bono. Bono on työskennellyt aiemmin muun muassa HUSin syöpäkeskuksen johtajana ja hän on syöpäbiologian dosentti Helsingin yliopistossa.