Oxfordin yliopisto jatkaa yhdessä lääkejätti AstraZenecan kanssa kehitetyn koronavirusrokotteen testaamista. AstraZeneca kertoi asiasta tiedotteessaan lauantaina.

Rokotteen testaaminen keskeytettiin aikaisemmin tällä viikolla, kun yksi koehenkilöistä sairastui selittämättömästi. Sairastuminen tapahtui Britanniassa. Nyt Britannian viranomaiset ovat suositelleet testauksen jatkamista.

– Kliiniset tutkimukset AstraZeneca Oxford -koronavirusrokotteelle, AZD1222, jatkuvat Britanniassa nyt, kun Medicines Health Regulatory Authority (MHRA) on vahvistanut, että testaaminen on turvallista, AstraZeneca tiedottaa.

Yhtiö kertoo jatkavansa yhteistyötä terveysviranomaisten kanssa kaikkialla maailmassa siitä, milloin muut kliiniset tutkimukset voivat jatkua.

– Emme voi julkaista yksityiskohtia potilaan sairastumisesta potilastietojen luottamuksellisuuden takia. Olemme sitoutuneet potilaiden turvallisuuden takaamiseen, AstraZeneca sanoo.

Aiemmin Astra Zenecan arvioitiin tuovan rokotteen markkinoille jopa tämän vuoden puolella. Laajojen kolmosvaiheen testien tuloksia oli määrä saada lokakuussa.

Rokotteesta on solmittu ostosopimukset jo Euroopan unionin kanssa. EU on varannut jäsenmailleen yhtiöltä vähintään 300 miljoonaa rokoteannosta.

Oxfordin yliopiston mukaan rokotteen testaamiseen on tähän mennessä osallistunut 18 000 ihmistä.