Mikkelin keskussairaalan erikoissairaanhoidon päivystystoiminta laajenee kesäkuussa, kun sairaalassa käynnistyy sydän- ja verisuonisairauksien päivystys.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote on solminut päivystystä koskevan lisätyösopimuksen kardiologiensa kanssa.

– Sydän- ja verisuonisairaiden potilasturvallisuuden taso nousee Essoten alueella merkittävästi. Vältämme monen vaikeasti sairaan pitkän kuljetuksen muihin hoitopaikkoihin. Tämä pelastaa ihmishenkiä ja vähentää pysyvien vaurioiden syntyä, kardiologian ylilääkäri Tapani Jerkkola toteaa tiedotteessa.

Päivystyksen aloittamisen on mahdollistanut Mikkelin keskussairaalan kohentuva kardiologien määrä. Syksystä lähtien sairaalassa on neljä sydänsairauksiin perehtynyttä lääkäriä.

Myös kardiologeilla on ollut oma tahtotila vahvan keskussairaalapäivystyksen pitämisestä.

– Talon sisäisellä sopimuksella taataan ainakin osalle viikosta täysi kardiologinen päivystys, jota pyritään jatkossa laajentamaan koskemaan koko viikkoa. Pystymme omalla kardiologien työpanoksella kattamaan hyvin merkittävän osan näistä vaikeasti ja akuutisti sairastuneista potilaista, sisätautien vt. ylilääkäri Joni Nousiainen puolestaan kommentoi.

Essote on kipuillut kardiologipulan kanssa. Mediuutiset kertoi asiasta helmikuussa.

Tuolloin neljästä virasta kaksi oli täyttämättä, kun kaksi kardiologia lähti viime marraskuun puolivälissä virkavapaalle. Vuoden alussa he irtisanoutuivat, kertoen syyksi liian kovan työtahdin.