Espoon kaupunginvaltuusto on päättänyt, että Espoon sairaala rakennetaan Husin tontille Jorvin sairaalan alueelle. Husin kanssa asiasta on tehty jo aiesopimus.

Suunnitelmien mukaan kuntoutuspainotteinen sairaala otettaisiin käyttöön keväällä 2016. Hankkeen kustannuksiksi on arvioitu 150 miljoonaa euroa, mutta arviot tarkentuvat vielä tänä vuonna tehtävän kilpailutuksen jälkeen, kertoo Espoon perusturvajohtaja Juha Metso.

Espoon sairaalaan tulee noin 260 potilaspaikkaa ja työntekijöitä noin 500. Suurin osa vakansseista on jo olemassa olevia kaupungin virkoja. Paljon työpaikkoja siirtyy Puolarmetsän sairaalasta, josta on tarkoitus tehdä asumisyksikkö.

- Varmasti tarvitaan jonkin verran lisää työvoimaa, kun palveluntarve kasvaa, Metso sanoo.

Suunnitelmissa on, että osa palveluista, kuten laboratorio- ja kuvantamispalvelut, ostetaan Husilta. Alustavat neuvottelut ostopalveluista on käynnistetty.

Aiemmin sosiaali- ja terveystoimi suunnitteli sairaalan rakentamista Puolarmetsään. Orkideaksi nimetyn sairaalan kustannukset uhkasivat nousta 300 miljoonaan euroon. Osa valtuustoa närkästyi kalliista suunnitelmista, ja idea kuopattiin.

Uuden sairaalan rakennustyöt pyritään aloittamaan ensi vuonna.