Pihlajalinna alkaa vastata Espoon ulkoistetun terveysaseman palvelutuotannosta ensi vuoden alusta alkaen.

Ulkoistettu terveysasema sijaitsee Matinkylässä ja se vastaa tällä hetkellä muun muassa Kuitinmäen, Suurpellon ja Henttaan asukkaiden terveysasemapalveluista.

Pihlajalinnan operoimalla terveysasemalla on tulevaisuudessa käytössä uusi tiimimalli, kertoo Pihlajalinna Uusimaan aluejohtaja Riia Siivikko tiedotteessa. Hän sanoo palveluun pääsyn olevan mallissa nopeaa.

”Digitaaliset palvelut etävastaanottoina ovat osa terveysaseman palveluita. Pitkäaikaisempaa hoitosuhdetta tarvitsevat saavat oman yhteyshenkilön”, Siivikko sanoo.

Espoon kaupungin mukaan ulkoistetun terveysaseman hankinta kilpailutettiin, kun Oma Lääkärisi Matinkylän sopimuskausi tuli päätökseen. Kilpailutuksen voitti Pihlajalinna.

”Pihlajalinnalla on pitkä kokemus julkisten sote-palvelujen tuottamisesta ja uskon, että palvelut jatkuvat Matinkylässä erittäin laadukkaina” sanoo Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen tiedotteessa.

Palvelut ja asiakasmaksut ovat kaupungin mukaan samat kuin Espoon omilla terveysasemilla.

Espoossa toimii kahdeksan terveysasemaa, kaksi palveluseteliterveysasemaa Espoon keskuksen alueella sekä yksi ulkoistettu terveysasema Matinkylässä.