Espoon kaupunginhallitus valitsi kokouksessaan eilen maanantaina lääketieteen tohtori, terveydenhuollon erikoislääkäri, dosentti Markus Paanasen Espoon terveyspalveluista vastaavaksi johtajaksi.

Virka täytetään 1. elokuuta alkaen, mutta työn aloitusajankohta sovitaan Paanasen kanssa erikseen.

Paananen työskentelee tällä hetkellä Keravan kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen vs. toimialajohtajana. Hän on työskennellyt aiemmin Keravalla terveyspalvelujen johtajana ja johtavana ylilääkärinä ja tätä ennen lääkärinä Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja Oulunkaaren kuntayhtymässä.

– Tulevan työni tavoite on, että espoolaiset pääsevät laadukkaisiin terveyspalveluihin viiveettä. Muuttuvan toimintaympäristön keskellä on kyettävä rohkeasti kehittämään palveluja, jotta tavoitteessa voidaan onnistua, Paananen sanoo tiedotteessa.

Keravalla on Paanasen aikana muun muassa kehitetty mielenterveys- ja päihdepalveluja. Keravan kaupungin ja Husin integraatiohankkeessa yhdistettiin mielenterveys- ja päihdepalvelut osaksi terveyskeskuksen toimintaa.

Husin kautta Keravan terveyskeskukseen on rekrytoitu psykiatreja ja psykiatrisia sairaanhoitajia.

– Uusi järjestely mahdollisti pääsyn psykiatrisen sairaanhoitajan arvioon välittömästi. Yhteistyö Husin kanssa on välttämätöntä, jotta toimintoja voidaan kehittää yli hoitoketjun, kertoi tuolloinen Keravan terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen Pohjolan lääkäripäivillä viime vuonna.

Keravalla ryhdyttiin myös kouluttamaan ammattilaisia kroonisen kivun hoitoon ja rakennettiin kipupotilaille räätälöity hoitomalli, sillä Paanasen mukaan kroonisen kivun hoito on osittain laiminlyöty perusterveydenhuollossa.

Vastaavaa mallia ei ole käytössä missään muualla Suomessa.

Työntekijöistä on pidettävä hyvää huolta.

Espoossa terveyspalvelujen johtaja vastaa terveyspalvelut-tulosyksikön toiminnasta ja tavoitteiden toteutumisesta.

Tulosyksikössä työskentelee noin tuhat työntekijää, ja sen vuosibudjetti on noin 440 miljoonaa euroa.

– Työntekijöistä on pidettävä hyvää huolta. Odotan innolla, että pääsen aloittamaan yhteistyön Espoon kaupungin osaavien ammattilaisten kanssa, Paananen sanoo.

Terveyspalvelujen johtajan virka avautui, kun virkaa aiemmin hoitanut lääketieteen tohtori Sanna Svahn valittiin Espoon perusturvajohtajaksi.

Terveyspalvelujen johtajan viransijaisena on toiminut kevään ajan ylihammaslääkäri Heli Yli-Knuuttila. Hän jatkaa tehtävässä, kunnes uusi johtaja aloittaa.