Espoon terveysasemien lääkäripula oli ennen vaaleja vahvasti esillä julkisuudessa. Se vauhditti valtuustoon peräti kolme lääkäriehdokasta. Kaikki he tosin työskentelevät Helsingissä.

Edelliseltä valtuustokaudelta periytyi ylilääkäri, lääketieteen tohtori Markus Torkki (kok.), joka johtaa tämän syksyn Espoon kaupunginhallitusta. Torkilla on varmasti ollut kiireinen syksy. Hän aloitti hiljattain Pohjola Vakuutuksen uuden ortopedisen Omasairaalan ylilääkärinä.

Kaksi muuta Espoon lääkärivaltuutettua ovat uusia kasvoja. Marian sairaalan ylilääkäri, sisätautien erikoislääkäri Mia Laiho (kok.) oli yllättäen yksi kaupungin ääniharavista 1 490 äänellään.

Yleislääketieteen erikoislääkäri Kaarina Järvenpää (kd.) toimii siviilissä Helsingin koulu- ja opiskeluterveydenhuollon ylilääkärinä.

Espoossa valtuuston marssijärjestys säilyi entisellään. Kokoomus johtaa yhä agendaa (36 %) ja vihreät pitivät kakkossijan (17 %). Perussuomalaiset jäivät neljänneksi demarien taakse.

Yleisradion vaalikoneen perusteella nyt valittu Espoon valtuusto ei tule korottamaan terveyskeskusmaksuja.

Ennen vaaleja oli tiedossa, että Espoo aikoo kokeilla, tepsisikö lääkäripulaan se, että osa terveyskeskuspotilaista ohjataan hoitoon yksityiselle lääkäriasemalle. Nyt valittu valtuusto suhtautuu kunnallisten terveyspalvelujen yksityistämiseen myönteisemmin kuin rannalle jääneet ehdokkaat keskimäärin.

Ylen vaalikoneesta käy ilmi myös, että uusi valtuusto on valmiimpi satsaamaan rahaa kouluihin ja vanhusten hoitoon kuin kriisissä olevaan kunnalliseen terveyssektoriin. Ylilääkäri Torkki oli vastauksissaan samalla linjalla.