Esperi aikoo palkata yhteistyössä Baronan kanssa 22 hoitajaa Filippiineiltä. Suomeen tulevat sairaanhoitajat pätevöityvät Suomessa lähihoitajiksi oppisopimuksella ja aloittavat Esperin kodeissa loppuvuonna.

Vanhuspalvelulakiin tulleet, asteittain lisääntyvät hoitajamitoitusvaatimukset vaativat Esperiltä henkilöstön kasvattamista 300 uudella henkilötyövuodella vuoteen 2023 mennessä

Aikomus palkata filippiiniläisiä hoitajia on merkki hoiva-alan työvoimapulasta, joka näyttää olevan pahenemassa.

Työ- ja elinkeinoministeriön vuoden 2020 toimialaraportin mukaan sote-alalle tarvitaan seuraavan 15 vuoden aikana jopa 200 000 uutta työntekijää korvaamaan eläköityminen, kasvava palvelutarve ja hoivan henkilöstömitoituksen nousu.

”Pula hoivahenkilöstöstä on kodeissamme jokapäiväinen huoli, ja toivomme löytävämme pysyviä ratkaisuja hoitajapulaan. Lisäkädet ovat lämpimästi tervetulleita koteihimme”, sanoo Ikäpalveluista vastaava liiketoimintajohtaja Arne Köhler tiedotteessa.

Vuosien varrella toimintamme on kehittynyt.

Hoitajat saapuvat Filippiineiltä Suomeen loppusyksystä. Työskentely Esperin Ikäihmisten palveluissa käynnistyy arviolta marraskuussa sen jälkeen, kun viranomaisrekisteröinneistä, asumisjärjestelyistä ja paikallisperehdytyksestä on huolehdittu.

Hoitajilta edellytetään sellaista suomen kielen taitoa, joka on kansalaisuuden sekä Valviran sairaanhoitajille asettaman laillistuksen edellytys. Kielikoulutus käynnistyy jo Filippiineillä ja jatkuu Suomessa.

Uudet työntekijät sijoittuvat ensisijaisesti sellaisilla alueilla sijaitseviin yksiköihin, joissa työntekijöiden saatavuus on erityisen haasteellista.

”Meillä on pitkä kokemus eettisestä ja vastuullisesta sairaanhoitajarekrytoinnista Filippiineiltä. Yhteistyössä Esperin kanssa toimme Filippiineiltä ensimmäisen ryhmän hoitajia vuonna 2007, Senior HR Consultant Päivi Mäenpää Baronasta sanoo.

”Vuosien varrella toimintamme on kehittynyt, ja nykyinen rekrytointimallimme vastaa entistä paremmin tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeisiin ja haasteisiin. Esimerkiksi kielitaitoon on panostettu aiempaakin vahvemmin, mistä hyötyvät sekä rekrytoitu että työnantaja.”

Myös esimerkiksi Attendo ja Mehiläinen ovat viime vuosina tuoneet hoitajia Filippiineiltä töihin Suomeen.