Esperi Care avaa vuodenvaihteessa Kruunupyyhyn 16-paikkaisen laitoskuntoutusyksikön eri riippuvaisuuksista kärsiville. Hotolaitos on tarkoitettu niille, joille vieroitushoito tai avokuntoutuksen palvelut eivät ole riittäviä.

Yksikössä tarjotaan lyhytaikaisia kognitiivisia hoitojaksoja erilaisista riippuvuuksista irtipääsyksi. Tällaisia riippuvuuksia ovat esimerkiksi alkoholi- tai muu päihderiippuvuus, mutta yhä useammin myös peliriippuvuus.

– Ventusrannan laitoskuntoutus perustuu verkostotyöhön, yhteisöhoitoon ja ryhmissä käytettävään kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan. Tavoitteenamme on asiakkaan kokonaisvaltainen tukeminen muutoksessa kohti päihde- ja peliriippuvuuksista vapaata elämäntapaa, kertoo Esperi Caren aluejohtaja Kimmo Karvonen tiedotteessa.

Esperi Caren toiminta on päihdevapaata eli päihteiden käyttö ei ole yksikössä sallittua. Yksikössä on ohjaajat paikalla ympäri vuorokauden tukemassa kuntoutuksen edistymistä. Kuntoutusjaksot ovat tyypillisesti noin neljän viikon pituisia.

Uudella kiinteistöllä korvataan Kokkolassa sijaitsevan laitoskuntoutusyksikkö Ventusrannan tilat. Nykyinen yksikkö toimii Soite –kuntayhtymän omistamissa tiloissa, joiden vuokrasopimus päättyy tämän vuoden lopussa. Soite on ilmoittanut tarvitsevansa tilat oman toiminnan käyttöön. Rakennustyöt alkoivat heinäkuun alussa, kiinteistö valmistuu jouluun mennessä.