Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi eilen kokouksessaan, että Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt jälleen epidemian kiihtymisvaiheeseen. Tilanne on huonontunut erityisesti Oulussa, mutta tartuntoja on todettu myös monissa muissa alueen kunnissa. Valtaosa nyt todetuista tartunnoista liittyy joukkotapahtumiin ja ravintoloihin, joista tartuntoja on levinnyt eteenpäin perheisiin ja kaveripiireihin.

Tartunnan saaneet ovat pääosin nuoria, vielä rokottamattomia henkilöitä. Vaikka tartuntamäärät ovat kasvussa, on sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä säilynyt toistaiseksi maltillisena: Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tällä hetkellä koronan vuoksi hoidossa viisi potilasta. Epidemiatilanteen heikkeneminen kuormittaa kuitenkin erityisesti tartunnanjäljitystä ja näytteenottoa.

Kiihtymisvaiheeseen siirtymisen myötä ryhmä linjasi uusista suosituksista alueelle. Maskien käyttöä suositellaan nyt laajasti kodin ulkopuolella liikuttaessa, esimerkiksi joukkoliikenteessä, koronatestiin mentäessä ja julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

Lue seuraavaksi: