Terveystalon julkisten palveluiden ylilääkäri Emil Heinäaho on saanut Nuorten Lääkärien Yhdistyksen Helsingin jaoston Vuoden erikoislääkärikouluttaja -palkinnon. Palkinto myönnettiin Heinäaholle terveyskeskuskategoriassa.

Aiemmin HUS Akuutissa työskennellyt Heinäaho palkittiin 1.10. Helsingin yliopistolla järjestetyssä tilaisuudessa hänen työstään Päivystyksen peruskoulu -koulutusjakson parissa.

NLY Helsinki valitsee palkittavat erikoislääkärikouluttajat vuosittain yhdistyksen jäsenten ehdotusten perusteella. Heinäahon valintaan johtaneissa perusteluissa kiitellään hänen työtään HUS Akuutin Yhteispäivystyksen peruskoulu -nimisessä koulutusjaksossa.

”Emil Heinäaho on osoittanut ennennäkemätöntä kiinnostusta nuorten lääkäreiden työhyvinvointiin sekä panostusta koulutukseen. Emil on lämminhenkinen ja kannustava kouluttaja, joka ohjaa nuoria kollegoita niin lääketieteellisissä kysymyksissä kuin itse ammattiin kasvamisessa. Emil auttaa oivaltamaan uusia asioita ja tuo esiin koulutettavan parhaat puolet”, NLY Helsingin puheenjohtaja Laura Moilanen kertoo valinnan perusteluista tiedotteessa.

”Perustamassaan Yhteispäivystyksen peruskoulussa hän otti nuorten lääkärien ohjauksen vastuulleen sekä ohjaamalla käytännön työn ohessa että huolehtimalla viikoittaisten ohjaustuntien toteutumisesta”, Moilanen sanoo.

Heinäaho kertoi tiedotteessa arvostavansa kunnianosoitusta ”hyvin korkealle”, koska se tulee suoraan koulutettavilta.

”Tämä kertoo siitä, että olen voinut vaikuttaa koulutettavien lääkäriksi kasvamiseen, mikä on viime kädessä kouluttajan tärkein tehtävä. Olen kouluttamisessa painottanut lääketieteellisen tiedon sijaan työelämän taitoja, kohtaamista potilaan ja ammattilaisten kanssa sekä lääkärin rooliin kasvamista.”

Heinahon mielestä nuoren lääkärin uran ensimmäisiä haasteita on se, miten soveltaa laajoja tietojaan käytännössä potilaan parhaaksi.

”Tämä palkinto luo vahvistusta sille, että nämä teemat pidän jatkossakin ensisijaisina”, hän sanoo.

Heinäaho sai myös nykyiseltä työnantajaltaan kiitosta.

”Lääkärin ammatissa koulutuksella on suuri merkitys paitsi taitojen myös oman ammatillisen identiteetin vahvistamisessa, ja juuri näiden asioiden parissa Emil on tehnyt todella hienoa työtä”, sanoi Terveystalon johtava ylilääkäri Petri Bono tiedotteessa.