Israelin lupaavimmat terveysteknologian startup-yritykset esittelevät tänään ratkaisujaan tekoälyn ja syövän hoidon alueilta Husin erikoissairaanhoidon ammattilaisille.

Tilaisuus järjestetään videoyhteyden välityksellä paitsi koronaviruksen myös kustannustehokkuuden vuoksi.

Kyseessä on Husin ensimmäinen kansainvälinen pitchaustilaisuus ja samalla uusi yhteistyöavaus kahden johtavan terveysekosysteemin, Helsingin ja Israelin, välillä.

Tapahtuman taustalla on Helsinki Business Hubin ja Israel Innovation Authorityn vuonna 2019 käynnistämä yhteistyö, jonka tavoitteena on yhdistää suomalaisia ja israelilaisia yrityksiä ja löytää yhteisiä pilotointimahdollisuuksia.

Yksi yhteistyöhankkeen kolmesta teemasta on digitaalinen terveys. Husille ratkaisujaan tekoälyn ja syövän hoidon alueilta esittelevät israelilaiset startupit on valittu tästä digitaalisen terveyden ohjelmasta.

– Hus haluaa olla edelläkävijä ja tiiviisti mukana terveysteknologian yritysten sparraamisessa ja kehittämisessä, jolloin me myös opimme hyödyntämään kehittyvää terveysteknologiaa aivan uudella tavalla, Husin innovaatiojohtaja Miikka Korja sanoo.

Tavoitteena on kiihdyttää digitaalista kehitystä kohti parempaa hoitoa.

Sekä Suomi että Israel ovat terveysteknologian kehityksessä maailman huippua.

Israelissa on yli 500 terveysteknologian startup-yritystä, jotka ovat niittäneet mainetta muun muassa tekoälyn, konenäön, big data -analytiikan ja ennustavan analytiikan alueilla.

– Suomella on tarjota erinomaisia pilotointialustoja ja Israelilla puolestaan hyvin innovatiivisia yrityksiä, jotka voivat tukea Suomen terveydenhuollon järjestelmää. Israelin ja Suomen pilottiohjelma auttaa innovatiivisia yrityksiä kokeilemaan ratkaisuja toisessa maassa, liiketoiminta-alustojen kehityksestä vastaava johtaja Miska Hakala Helsinki Business Hubista sanoo.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.