Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksote:n hallitus antoi keskiviikkona seminaarissaan valtuuden valmistella yhteistoimintaneuvotteluiden aloittamista. Kustannussäästötoimenpiteet koskevat koko organisaatiota, kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä. Valmistelussa huomioidaan prosessien kehittäminen ja selvitetään mahdollisuuksia toiminnallisiin säästöihin.

Valmistelussa huomioidaan myös se, että kestävien ratkaisujen myötä kustannukset pysyvät hallittuina tulevaisuudessa. Kaikki suunnitelmat tehdään siten, että potilaiden ja asiakkaiden palvelutarpeet pystytään täyttämään hyvin, Eksoten tiedotteessa vakuutetaan.

Toimenpiteet esitellään hallituksen kokouksessa lokakuun 9. päivä.

─ Pikavoittoja ei haeta eikä vain raha ratkaise. Pitkäjänteisellä työllä haluamme uudistaa organisaatiorakennetta sekä löytää uusia keinoja ja tapoja, jotta voimme tuottaa palvelut laadukkaasti, mutta samalla tehokkaasti, Eksoten toimitusjohtaja Timo Saksela sanoo.

Etelä-Karjalan kuntien taloudellinen tilanne on vaikea ja Eksoten tulos vaikuttaa voimakkaasti kuntien talouteen. Kuntien kuluista Eksoten osuus on noin 50─60 prosenttia.

Jos Eksote aloittaa yt-neuvottelut, se liittyy samaan sarjaan useiden sairaanhoitopiirien kanssa, joissa yt:t ovat parhaillaan menossa.