Etelä-karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) testaa hammashoidossa matalan kynnyksen vastaanottoa, johon ei tarvita ajanvarausta. Niin sanottua walk-in-vastaanottoa testataan Lappeenrannan keskushammashoitolassa kesäkuun alussa.

Kokeilu toteutetaan osana Suu kerralla kuntoon -mallia kahden viikon ajan ma–to 31.5.–3.6.2021 ja ma–to 7.–10.6.2021. Walk-in -vastaanotolle saapuvia asiakkaita hoidetaan saapumisjärjestyksessä klo 8–13 välillä. Walk-in -vastaanotolle saapuvat asiakkaat ohjataan eteenpäin ilmoittautumisaulan asiointipisteeltä. Ruuhkatilanteessa vastaanotolle tulevien määrää voidaan joutua rajoittamaan, jolloin asiakkaalle tehdään hoidontarpeen arvio ja varataan aika hammashoitoon.

Walk-in-vastaanotolla on mahdollista saada suuhygienistin apua pienemmissä hoidontarpeissa, kuten omahoidon neuvontaa, hoidontarpeen arviointia ja ensiapua lohkeamiin. Oikomisen ensiapua matalan kynnyksen vastaanotolla ei voida tehdä.

Kokeilun tarkoituksena on selvittää, onko walk-in-mallille tarvetta ja kysyntää. Arviointiperusteina ovat esimerkiksi asiakasmäärät ja käyntisyyt. Kokeilussa arvioidaan, saavutetaanko mallilla toivottuja hyötyjä, kuten palvelukokemukset asioinnin helpottumisesta ja sujuvuudesta sekä kuormituksen väheneminen hammashoidon puhelinajanvarauksessa. Kokeiluun osallistuvilta asiakkailta pyydetään käynnin päätteeksi palautetta palvelusta.

Lue myös: