Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote tavoittelee 90 prosentin rokotekattavuutta. Nyt jo rokotekattavuus on Etelä-Karjalan alueella manner-Suomen paras. Eksoten alueella 80,3 prosenttia yli 12-vuotiasta on saanut kaksi koronarokotusta maanantaihin 18.10. mennessä.

Eksoten mukaan koronatautiin sairastuneista noin 70 prosenttia on täysin rokottamattomia.

– Voidaan sanoa, että rokottamattomat tulevat erittäin suurella todennäköisyydellä sairastumaan koronatautiin tämän tai ensi vuoden aikana, toteaa Eksoten terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula tiedotteessa.

Karhulan mukaan Etelä-Karjalan on rajamaakuntana otettava huomioon myös Venäjän entisestään huonommaksi kääntynyt koronatilanne, joka voi myös vaikuttaa alueen sairastavuuteen.

”Meillä 20 prosenttia väestöstä on vielä rokottamatta ja toivon, että kaikki, jotka vielä eivät ole rokotetta ottaneet, kävisivät sen ottamassa.”

Myöskään pieni kilpailu ei ole pahaksi, toteaa Eksoten rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto.

– Olisi hienoa, jos pääsisimme ensimmäisenä maakuntana Suomessa 90 prosentin rokotekattavuuteen! Tärkeintä on kuitenkin saada hyvä rokotekattavuus ja sitä kautta eteläkarjalaisten terveysturvallisuus koko väestön osalta hyvälle tasolle. Näin turvaamme sairaalan kyvyn hoitaa muun muassa leikkauspotilaat ajallaan, ettei synny hoitovelkaa.

Saipakin kannustaa rokotteen ottamiseen

Lappeenrannan jääkiekkojoukkue Saipakin osallistuu rokotetalkoisiin.

– Keskiviikkona 27.10. pelaamme Ilvestä vastaan. Ennen ottelua olemme kutsuneet Eksoten jakamaan koronarokotteita kaikille, jotka eivät vielä ole saaneet ensimmäistä rokotetta, kertoo Saipan toimitusjohtaja Jussi Markkanen.

– Kaikille ensimmäiseen koronarokotteen ottajalle on myös jotain pientä kivaa tarjolla ennen matsia. Rokotuspiste on auki yhden tunnin ajan ennen ottelun alkua, kello 17.30 alkaen.

Lue seuraavaksi: