Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on pyytänyt Kaakkois-Suomen poliisilta virka-apua vastaanottokeskuksessa karanteeniin ja eristykseen määrättyjen henkilöiden valvomiseksi.

Virka-apupyynnössä Eksote pyysi poliisia käyttämään tarvittaessa poliisin toimivaltuuksia sellaisten tartuntatautilain mukaisten päätösten toimeenpanossa, joihin terveysviranomaisilla ei ole itsellään mahdollisuuksia.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos on vastannut myöntävästi Eksoten virka-apupyyntöön. Poliisi valmistautuu tekemään sovittua karanteenivalvontaa 5.5.–9.5. välisenä aikana.

Negatiivisen tuloksen saaneet asukkaat testataan uudelleen 6.5.

Imatralla 38 koronaan sairastunutta Suomen Punaisen Ristin vastaanottokeskuksen asukasta on määrätty eristykseen ja loput vastaanottokeskuksen asukkaat on asetettu karanteeniin ensi sunnuntaihin saakka tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksellä.

Vastaanottokeskuksen koronatartunnat ilmenivät 23. huhtikuuta. Keskuksen lähes kaikki asukkaat on testattu 28.4. mennessä ja negatiivisen tuloksen saaneet asukkaat testataan uudelleen 6.5.