Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote myy työterveyspalveluja tuottavan yhtiönsä Terveystalolle. Eksoten hallitus päätti asiasta eilisessä kokouksessaan. Kauppahinta on 3,75 miljoonaa euroa.

Yhtiön myyntiä on valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa salassapitosopimuksen vuoksi. Kaupan takana on Eksoten taloustilanne: hallitus on edellyttänyt useiden keinojen käyttöä alijäämän kattamiseksi, ja myös palvelu- ja liiketoiminnan myynti on ollut yksi vaihtoehdoista.

Etelä-Karjalan Työkunto Oy on alueensa suurin työterveyshuollon palveluja tuottava yritys. Yhtiö on tuottanut tähänastisen omistajansa työterveyspalvelut ja vastannut samoin Lappeenrannan kaupungin ja Eksoten muiden omistajakuntien työterveyshuollosta.

Lisäksi yhtiö tuottaa palveluita yrityksille, yrittäjille ja maanviljelijöille.

– Tämä yrityskauppa mahdollistaa Terveystalon merkittävän kasvun Etelä-Karjalassa. Lähdemme innokkaasti yhdessä suunnittelemaan ja toteuttamaan yhdistymistä sekä palveluita ja tarjontaa, Terveystalon muutosjohtaja Mari Varjonen kommentoi tiedotteessa.

Kaikkiaan Etelä-Karjalan Työkunnolla on noin 890 työnantaja-asiakasta ja 15 000 työterveyden loppuasiakasta. Liikevaihto vuonna 2018 oli noin 5 miljoonaa euroa. Toimipisteitä on kahdeksan kuuden kunnan alueella.

Kaupalla ei ole vaikutuksia asiakassopimuksiin ja yhtiön työntekijät siirtyvät Terveystaloon vanhoina työntekijöinä. Yhtiön palveluksessa työskentelee 58 työntekijää.

Etelä-Karjalan Työkunto Oy on perustettu vuonna 2010. Yritykseen sulautuivat aikanaan kaikkien Eksoten kuntien työterveyshuollot sekä Lappeenrannan kuntoutus- ja kylpyläsäätiön omistama Lappeenrannan Työkuntokeskus.