Jotkin britannialaiset yritykset harkitsevat sopimuksia, jotka vaativat työntekijöillä koronarokotteita sitten, kun Britannian aikuisväestölle on tarjottu rokotteet. Asiasta kertoo Financial Times (FT).

Asianajotoimistojen mukaan näiden yrityksen joukossa oli niin suuria monikansallisia yrityksiä kuin hoivakoteja pyörittäviä firmoja.

Lehden mukaan yli 200:a hoivakotia pitävä Barchester Healthcare on sanonut, ettei se palkkaa uusia työntekijöitä, jotka kieltäytyvät koronarokotteesta ilman lääketieteellisiä syitä. Putkiasennustöitä tekevä Pimlico Plumbers on kertonut ”ei rokotetta, ei työtä” -politiikasta uusille työntekijöille.

Pääministeri Boris Johnsonin mukaan hallitus ei aio ottaa käyttöön kotimaisia rokotepasseja.

Rokotuksista vastaava ministeri Nadhim Zahawi kuitenkin sanoi tiistaina BBC:llä, että yritysten suhtautuminen rokotuksiin riippuu yrityksistä.

– Meillä ei ole vielä todisteita siitä, kuinka rokotteet vaikuttavat tartuntoihin, hän totesi.

FT:n mukaan hallitus ei aio kieltää kotimaisen rokotepassin käyttöä yrityksiltä, mutta virkamiehet ennakoivat, että tällaisten käyttö testattaisiin oikeusteitse.

– Yritysten täytyy varmistaa, että niiden toimintatavat ovat laillisia eivätkä syrji asiakkaita tai työntekijöit, eräs virkamies kommentoi.

Keskiviikkona päivitetyn uutistoimisto Bloombergin rokotusseurannan mukaan runsaat 23 prosenttia briteistä oli saanut ainakin yhden koronarokotteen. Yhteensä rokotteita oli annettu maassa jo runsaat 16 miljoonaa.

LUE MYÖS: