Suomalainen terveysteknologiayritys Nightingale Health ja Terveystalo lanseeraavat syksyllä Suomeen uudenlaisen sairauksia ennaltaehkäisevän terveyspalvelun.

Terveystalon hyvinvointipalveluissa aletaan hyödyntää Nightingalen kehittämää verianalyysiteknologiaa, jolla mitataan elimistöstä hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä ennaltaehkäisyn tarpeita.

Tarkoitus on tarjota asiakkaille uudenlaisia työkaluja eli terveystietoa, joka tukee ja motivoi elintapojen muutoksessa.

– Nightingalen menetelmän avulla Terveystalo pystyy käyttämään uusinta lääketieteen teknologiaa hyvinvointipalveluiden osana, Terveystalon johtava ylilääkäri Petri Bono toteaa tiedotteessa.

Tarkoitus on rakentaa kuukausihintainen tilauspohjainen palvelu, jota voi käyttää Terveystalon sovelluksen kautta. Kuukausihinta tulee olemaan 9,90 euroa.

– Lanseeraamme palvelun tässä muodossa, koska hyvinvointi kuuluu kaikille ja vaatii jatkuvaa huolenpitoa ja sitoutumista, Terveystalon kuluttajaliiketoiminnan johtaja Veera Siivonen sanoo.

Palvelu sisältää digitaalisen elintapavalmennuksen kokonaisuuden, tutkitusti toimivia työkaluja oman hyvinvoinnin lisäämiseen ja Nightingalen teknologialla tehtävät säännölliset mittaukset, jotka kannustavat elintapojen muuttamisessa.

Yhteistyö on meille tärkeä askel missiomme toteuttamisessa.

Nightingalen verianalyysiteknologialla on maailmalla mitattu jo yli miljoona verinäytettä. Teknologian toimivuus ja hyödyt on yhtiön mukaan osoitettu yli 300 vertaisarvioidussa tieteellisessä julkaisussa, ja teknologia on läpäissyt eurooppalaiset terveydenhuollon regulaatiovaatimukset.

– Nightingalen missiona on tuoda sairauksien ennaltaehkäisy ja terveellisempi elämä jokaisen ulottuville. Yhteistyö Terveystalon kanssa on meille tärkeä askel missiomme toteuttamisessa, Nightingalen Healthin toimitusjohtaja Teemu Suna sanoo.